skip to content
NIEUWS

Bestuurder moet werk maken van brandveiligheid
Zorgbestuurders moeten meer sturing geven op het terrein van brandveiligheid. Dat stelt minister Schippers van Volksgezondheid in een reactie op het rapport 'Brandveiligheid van zorginstellingen' van de samenwerkende rijksinspecties.

Installeer de
HELP! - app

Alarmeer direct via deze app 112 en hulpverleners bij je in de buurt.
Registreer je als hulpverlener via deze app en help anderen bij jou in de omgeving.

Woningbrand na
3 minuten fataal !

(bron Nu.nl)

SOS Alarmcard

Brand! Wat nu?
(bron Telegraaf.nl)

Meer risico op rampen door klimaatverandering

Brandweer
rukt voortaan
minder snel uit


De brandweer laat automatische brandmeldingen voortaan in eerste instantie over aan burgers en bedrijven zelf. De brandweer is nu veel geld en tijd kwijt, omdat het noodsignaal jaarlijks zo'n 53.000 keer onterecht afgaat.

Vanaf 2012 moeten burgers zelf, met hulp van bedrijfshulpverleners en beveiligers, een pand verlaten als het alarm begint te loeien. Ingehuurde beveiligers en eigenaren van gebouwen moeten daarna eerst zelf poolshoogte nemen om te kijken of er echt brand is.


BHV verkort, 1 dag

Een BHV cursus van Full Safety wordt meestal in 8 uur gegeven, dat scheelt u veel tijd en voldoet toch aan de gestelde eisen!
 
Groepsgrootte vanaf 6 personen.
 
Door te werken met overzichtelijke kleine groepen is een verkorte opleiding BHV goed haalbaar. Uiteraard breiden wij op uw verzoek de BHV cursus graag uit met specifieke lesstof. Hierbij kunt u o.a. denken aan specifieke risico's voor uw bedrijf, praktijkoefeningen in verkenning, redding en ontruiming.
 

Tijdens de verkorte BHV cursus leert u

Bestrijden van een beginnende brand.
Communiceren en Ontruimen, hoe werkt dat (theorie).
Levensreddend handelen, waaronder reanimatie met AED.
 
De cursus wordt bij u op het bedrijf gegeven.
 

Certificering van de BHV cursus

Full Safety is volledig gecertificeerd. Onze organisatie voldoet aan de strenge eisen en heeft ervaren instructeurs. Onze instructeurs zijn in het bezit van alle benodigde diploma's en papieren.
 
Wanneer u de vaardigheden beheerst en de toets met succes heeft gemaakt bent u competent en ontvang u van ons een certificaat conform de Nederlandse richtlijnen. Met dit certificaat voldoet u aan de Nederlandse Arbo-wet en Arbobesluit 2007 en de Europese richtlijn 89/391/EEG.
 

Is een verkorte BHV cursus wettelijk voldoende?

Ja, met de verkorte BHV cursus van Full Safety voldoet u aan de minimale wettelijke basisnorm. Uiteraard geldt dat wanneer er in uw bedrijf specifieke risico's zijn vastgesteld binnen de RI&E deze moeten worden meegenomen in de BHV cursus.
Meestal is een in-company cursus op maat dan ook aan te bevelen. Wij adviseren u hierover graag vrijblijvend.