skip to content
NIEUWS

Bestuurder moet werk maken van brandveiligheid
Zorgbestuurders moeten meer sturing geven op het terrein van brandveiligheid. Dat stelt minister Schippers van Volksgezondheid in een reactie op het rapport 'Brandveiligheid van zorginstellingen' van de samenwerkende rijksinspecties.

Installeer de
HELP! - app

Alarmeer direct via deze app 112 en hulpverleners bij je in de buurt.
Registreer je als hulpverlener via deze app en help anderen bij jou in de omgeving.

Woningbrand na
3 minuten fataal !

(bron Nu.nl)

SOS Alarmcard

Brand! Wat nu?
(bron Telegraaf.nl)

Meer risico op rampen door klimaatverandering

Brandweer
rukt voortaan
minder snel uit


De brandweer laat automatische brandmeldingen voortaan in eerste instantie over aan burgers en bedrijven zelf. De brandweer is nu veel geld en tijd kwijt, omdat het noodsignaal jaarlijks zo'n 53.000 keer onterecht afgaat.

Vanaf 2012 moeten burgers zelf, met hulp van bedrijfshulpverleners en beveiligers, een pand verlaten als het alarm begint te loeien. Ingehuurde beveiligers en eigenaren van gebouwen moeten daarna eerst zelf poolshoogte nemen om te kijken of er echt brand is.


BHV normaal, 2 dagen

Een volledige BHV cursus van Full Safety wordt in 2 dagen gegeven. Hiermee voldoet u niet alleen aan de minimale eisen, maar krijgt u een groep BHV'ers die in alle situaties weten wat ze moeten doen!
 
Groepsgrootte vanaf 6 personen.
 

Tijdens de normale BHV cursus leert u

Bestrijden van diverse soorten beginnende brand.
Communiceren Verkennen en Ontruimen (theorie en praktijklessen).
Levensreddend handelen, waaronder reanimatie met AED en verkorte cursus eerste hulp.
 
De cursus wordt bij u op het bedrijf gegeven.
 

Certificering van de BHV cursus

Full Safety is volledig gecertificeerd. Onze organisatie voldoet aan de strenge eisen en heeft ervaren instructeurs. Onze instructeurs zijn in het bezit van alle benodigde diploma's en papieren.
 
Wanneer u de vaardigheden beheerst en de toets met succes heeft gemaakt bent u competent en ontvang u van ons een certificaat conform de Nederlandse richtlijnen. Met dit certificaat voldoet u dus aan de Nederlandse Arbo-wet 2007 en de Europese richtlijn 89/391/EEG.
 

Is een normale BHV cursus aan te bevelen?

Ja, met de normale BHV cursus van Full Safety voldoet u niet alleen aan de minimale wettelijke basisnorm. Aan de hand van de RI&E worden alle restrisico's voor uw bedrijf behandeld in de BHV cursus. U krijgt een cursus op maat met gebruikmaking van uw eigen communicatiemiddelen, ontruimingsplannen, bedrijfsnoodplan etc.